Помочь сайту

4149 4993 8418 6654

Петрук, Юрий Александрович

Петрук, Юрій Олександрович (1956 - 30.12.2014). Архітектор.

Народився Юрій Олександрович Петрук у 1956 році на Львівщині. Після закінчення у 1980 році архітектурного факультету Полтавського інженерно-будівельного інституту з 1980 по 1991 рік працював у Полтавському філіалі інституту "Укрміськбудпроект" на посадах архітектора, головного архітектора проектів, начальника архітектурно-планувальної майстерні. У 1991 – 2000 роках працював заступником начальника головного управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Полтавської міської ради. У 2000 - 2007 роках працював начальником управління з питань містобудування та архітектури виконавчого комітету Полтавської міської ради - головним архітектором міста Полтави, протягом 2004-2005р.р. був помічником народного депутата України А.Т.Кукоби. У 2007-2008р.р. - генеральний директор проектно-будівельної фірми "Ельман".

З 2008 року і по травень 2014 року працював начальником управління містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації, головним архітектором області. До останніх днів життя Юрій Олександрович працював доцентом кафедри архітектурного середовища Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

Юрій Олександрович Петрук був членом Національної Спілки архітекторів України, членом правління Полтавської обласної організації НСАУ, депутатом Полтавської міської ради трьох скликань.

Він був автором цілого ряду архітектурних і містобудівних проектів, зокрема брав участь у розробці проектів заповідника-музею М.В.Гоголя в с.Гоголеве Шишацького району Полтавської області; проекту першої черги забудови міста Полтави на 1990-2000 роки, генерального плану міста Полтави на 2005-2025 роки, матеріалів для затвердження історико-заповідної території м. Полтави, правил забудови історичного центру м. Полтави, низки проектів забудови мікрорайонів міста Полтави, населених пунктів Полтавської області. За час його роботи на посаді начальника управління містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації - головного архітектора області було актуалізовано всі наявні генеральні плани 1059-ти населених пунктів Полтавської області.

За творчі досягнення відзначений Почесною грамотою і двічі Грамотами Державного комітету України з будівництва та архітектури, грамота­ми Національної Спілки архітекторів України, Почесною грамотою Полтавської обласної державної адміністрації, Почесною грамотою виконавчого комітету Полтавської міської ради, відзнакою Полтавського міського голови І ступеню. Лауреат міжнародного конкурсу по реконструкції центральної історичної частини міста Велико-Тирново (Болгарія).

Творчий підхід до виробничих питань завжди був притаманний Юрію Олександровичу. Його невід’ємними рисами були відповідальність, вимогливість до себе і підлеглих, порядність і діловитість. Юрій Олександрович був авторитетним архітектором, вмілим організатором, вимогливим і водночас людяним керівником, який свою діяльність тісно пов’язав з Полтавським краєм.

Джерело:

Управління містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації

 

Ссылки на эту страницу


1 Криницкий, Игорь Владимирович
[Криницький, Ігор Володимирович] (р.1939) – архитектор-градостроитель

Помочь сайту

4149 4993 8418 6654